Skip to main content

QBE Nederland versterkt het Underwriting team met internationaal talent

Na de opening van QBE Nederland eerder dit jaar, blijft QBE groeien en benoemt een Junior Underwriter om alle productlijnen (Property, Liability & Financial Lines) verder te ondersteunen.

Eda Coskun, die rechten studeerde in België en Turkije voordat ze ervaring opdeed in de verzekeringssector als Juridisch adviseur en claims handler, begint op 1 september bij QBE Nederland.

 

Eda is in het bezit van een Bachelor rechten diploma aan de universiteit van Ankara en een Master in Internationaal Ondernemingsrecht (LL.M.) van de Universiteit KU Leuven. Naast haar studies en werk heeft Eda ook actief bijgedragen aan diverse seminars en projecten met betrekking tot vrouwen-en kinderrechten in Turkije.

 

Na het afronden van haar studie heeft ze waardevolle ervaring opgedaan als juridisch adviseur bij een advocatenkantoor, waar ze verantwoordelijk was voor het onderhandelen van verzekeringspolissen en claims. De afgelopen periode heeft Eda als Claims Handler gewerkt bij een expertisebureau met een focus op (internationale) cargo claims.

 

Eda zal in eerste instantie voor alle productlijnen (Property, Liability & Financial Lines) ondersteuning bieden alvorens een specialisatie te kiezen.

 

Sebastiaan Lambalk, General Manager QBE Nederland:

 

“Tijdens het Narim Congres 2023 werd een oproep gedaan aan de verzekeringssector om in de "war for talent" ook naar de groeiende groep internationale studenten en young professionals in Nederland te kijken. Volgens cijfers van het CBS vertegenwoordigt deze groep bijna 40% van de eerstejaarsstudenten aan universiteiten.

 

Met het aanwerven van Eda als veelbelovend talent versterken we niet alleen het lokale QBE team maar toont QBE ook haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van de verzekeringsindustrie en haar inzet om internationaal talent aan te trekken en op te leiden om zo uiteindelijk de markt te versterken.”