Skip to main content

QBE Premiums4Good

Verzekeringspremies die een verschil maken voor gemeenschappen over de hele wereld

Premiums4Good is een innovatief initiatief waarbij we verzekeringspremies investeren om positieve impact te creëren voor gemeenschappen wereldwijd.

Via Premiums4Good investeert QBE een deel van de premies van klanten in beleggingen die extra sociale of milieuvoordelen opleveren, zonder extra kosten voor onze klanten.

Deze investeringen omvatten social impact bonds, social bonds, green bonds en duurzame infrastructuur, waarbij projecten en programma's worden ondersteund die ten doel hebben een positieve verandering teweeg te brengen.

Onze ambitie voor 2025 is om onze impactinvesteringen te laten groeien naar USD 2 miljard.

Dit is een stijging ten opzichte van de 85 securities waarin QBE heeft belegd als onderdeel van Premiums4Good in juni 2021.

In totaal hebben we tegen november 2022 een financiële waarde van USD 1,585 miljard geïnvesteerd via Premiums4Good.

Over onze benadering van Premiums4Good impactinvestments

Premiums4Good ondersteunt onze overtuiging dat we aantrekkelijke, voor risico gecorrigeerde rendementen en bedrijfswaarde kunnen leveren, en tegelijkertijd kunnen streven naar een positieve impact op maatschappij en milieu.

We hanteren een wereldwijd consistente benadering van impactinvestments voor onze Noord-Amerikaanse, internationale (Azië), Europese en Australisch-Pacifische activiteiten.

Een deel van alle premies wordt toegewezen aan Premiums4Good. Om ons te helpen Premiums4Good te laten groeien, kunnen klanten er ook voor kiezen om meer bij te dragen en tot 100% van hun verzekeringspremies aan het initiatief toe te wijzen.

Onze ambitie is om de Premiums4Goods impactinvestments te laten groeien tot USD 2 miljard in 2025.

 

Over onze Premiums4Good investments

Van duurzame energie-initiatieven en duurzame infrastructuur tot sociale dienstverlening en programma's om kwetsbare mensen en gemeenschappen te ondersteunen, helpt Premiums4Good ons om samen met onze klanten en partners een verschil te maken.

Onze huidige Premiums4Good-beleggingsportefeuille omvat meerdere beleggingscategorieën, regio's en impactgebieden. Op 30 november 2022 hielden we 103 securities aan met een waarde van USD 1,585 miljard.

Meer lezen Premiums4Good | QBE Insurance Group