Skip to main content

OVER QBE

Uw bedrijf vanuit elke mogelijke hoek beschermen

De QBE Insurance Group is een van 's werelds vooraanstaande verzekeraars en herverzekeraars en is actief in meer dan 180 landen.

Met honderden producten en talloze jaren ervaring met underwriting kunnen wij zelfs de meest uiteenlopende zakelijke risico's dekken. Wij richten onze energie en focus op het vinden van oplossingen voor complexe uitdagingen. En wij zijn niet bang om iets nieuws te proberen, zelfs als dit tegen de marktconventie indruist.

2023 at a glance

Employees icon

0

0+

Employees

Countries icon

0

0

Countries

icon

0

US $0m

People supported through QBE Foundation

Invested in Premiums4Good icon

US $0m

US $0m

Allocated to QBE Premiums4Good

A picture of the Global map

Wereldwijde aanwezigheid

De Nederlandse vestiging maakt deel uit van de grotere QBE Insurance Group, die wereldwijd actief is in 27 landen.

Financiële kracht

De financiële kracht van QBE is dat u uw risico`s met een gerust hart aan ons kunt toevertrouwen. Als u een claim indient, dan zijn wij er voor u.

US$m

0

Gross written premium

US$m

0

Net earned premium

%

0

Combined operating ratio

US$m

0

Net insurance revenue

Alle cijfers van 2023. Bekijk voor meer informatie de Financiële Rapporten en Presentaties op de website van de Groep. Daar vindt u ook informatie voor beleggers en aandeelhouders.

Highly rated

Onze kracht en zekerheid wordt weerspiegeld in hoe wij als verzekeraar worden beoordeeld door vooraanstaande ratingbureaus.

QBE Insurance (Europe) Limited

logo-aboutus-standardpoors.jpg

A+

Stable

logo-aboutus-fitch.jpg

A+

Stable

logo-aboutus-best.jpg

A

Stable

QBE Insurance Group

Standard & Poor's A+ Stable

Fitch Ratings A+ Stable

A.M. Best A Stable

QBE UK Limited (“QBE VK”)

Standard & Poor's A+ Stable

Fitch Ratings A+ Stable

A.M. Best A Stable

QBE Europe SA/NV (“QBE Europe”)

Standard & Poor's A+ Stable

Fitch Ratings A+ Stable

A.M. Best A Stable

Company

Standard & Poor's

Fitch Ratings

A.M. Best

QBE Insurance Group

A+ Stable

A+ Stable

A Stable

QBE UK Limited (“QBE VK”)

A+ Stable

A+ Stable

A Stable

QBE Europe SA/NV (“QBE Europe”)

A+ Stable

A+ Stable

A Stable

Maak kennis met onze raad van bestuur

Jason Harris

Jason trad in oktober 2020 toe tot QBE als Chief Executive Officer, International. Voorafgaand aan QBE vervulde Jason diverse wereldwijde en internationele leiderschapsfuncties bij XL Group, waaronder meest recent als Chief Executive, Global Property & Casualty en daarvoor als Chief Executive, International Property & Casualty. Hij werkte eerder bij AIG/Chartis in verschillende senior managementfuncties, waaronder als Executive Director, Commercial Lines. Hij heeft een achtergrond als underwriter en startte zijn carrière in de offshore-energiesector. Jason werkt al meer dan 25 jaar in het verzekeringswezen.

Michael East

In 2015 kwam Mike over van Canopius, waar hij sinds 2006 Head of Claims was. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in claims en is momenteel lid en voormalig voorzitter van het London Market Association’s Claims Committee.

Mike leidt het Claims-team van QBE sinds 2016.

Cecile Fresneau

Cécile heeft 20 jaar ervaring in de verzekeringsbranche. Vanaf 2018 gaf zij leiding aan de Britse verzekeringsactiviteiten van QBE. In april 2021 maakte Cécile promotie en sindsdien staat zij aan het hoofd van de Insurance-divisie van QBE, bestaande uit de bedrijfseenheden VK, Europa en International Markets. Voordat Cécile bij QBE werkte, bekleedde zij meerdere senior managementfuncties Zurich, waaronder Head of Personal Lines for Europe, Middle East and Africa en Chief Underwriting Officer for UK General Insurance. Daarvoor was zij werkzaam bij Insurance Australia Group in Sydney. Cécile werd in 2020 benoemd tot Active Underwriter voor Syndicate 386.

Joe heeft meer dan 30 jaar ervaring in Bedrijfsactiviteiten. Hij begon in de branche in 1996 bij AIG, waar hij diverse functies had. Daarna werkte hij bij Zurich Insurance in het VK en Zwitserland, totdat hij in 2013 bij QBE aan de slag ging als directeur Bedrijfsactiviteiten.

Nathan Fuller

Nathan werkt al meer dan 25 jaar in de verzekeringsbranche. Hij trad in 2004 in dienst bij QBE en heeft sindsdien in verschillende technische en operationele senior rollen gewerkt, waaronder hoofd van Core Claims. In december 2022 werd hij gepromoveerd tot Chief Operations Officer, primair verantwoordelijk voor verzekeringsactiviteiten in de internationale divisie.

Nicholas Hankin

In april 2021 werd Nick bij QBE International benoemd tot Chief Underwriting Officer (CUO). In juli 2020 was hij aangesteld als plaatsvervangend CUO en sinds maart 2020 maakt hij deel uit van het Group CUO-team. Hij heeft 25 jaar ervaring als verzekeraar bij belangrijke GI-organisaties als RSA, Aviva, Axa, AIG en Zurich, met functies als P&L Leadership, Strategy, Risk & Governance, Technical Underwriting Director en Chief Underwriting Officer.

Nick was ook actief als Managing Chair bij Climatewise en zit in het CII Professional Standards Committee en het CII Board of the Society of Underwriting Professionals. Nick heeft een universitaire graad in geschiedenis, de ACII en een MBA van de City University.

Emma Higgins

Emma kwam in augustus 2020 in dienst bij QBE. Ze kwam van AXA XL, waar ze iets meer dan drie jaar senior functies bekleedde. Recentelijk was dat de dubbele functie van directeur HR voor Internationale Herverzekerings- en Verzekeringszaken en leidinggevende HR voor het VK, Azië-Pacific. Dit vormde een combinatie van product en geografie met wereldwijd zakelijk partnerschap aan de ene kant en ‘lokaal’ leiderschap met bestuursverantwoordelijkheden aan de andere kant van de matrix.

Daarvoor werkte Emma meer dan 12 jaar bij MetLife, waarvan de laatste 7,5 jaar als vicepresident Human Resources.

Christopher Killourhy

Chris is een Fellow van het Faculty & Institute of Actuaries en werkte wereldwijd voor organisaties in de internationale (her)verzekering en consultancy. Daarnaast werkte hij voor de Bermuda Monetary Authority, waar hij verantwoordelijk was voor het toezicht op de kapitaalpositie van herverzekeraars en rampenmodellen. Hij heeft een academische achtergrond in de actuariële wetenschappen, economie, bestuur, technische prijsstelling en kapitaalmodellering.

Chris werkt sinds juni 2015 bij QBE in verschillende functies, waaronder Chief Actuarial Officer en Chief Financial Officer voor de Australische divisie, voordat hij in 2020 terugkeerde naar het VK als Chief Financial Officer van QBE International. In 2022 werd hij benoemd tot MD QBE Re.

Robert Stone

Rob werkt al meer dan 13 jaar bij QBE en bekleedde in die tijd verschillende senior managementfuncties in de financiële functie. In 2021 werd hij benoemd tot Managing Director van QBE Blue Ocean Re Limited en Equator Reinsurances Limited, nadat hij daar eerder Chief Financial Officer was. Hij werd in september 2022 benoemd tot Chief Financiel Officer (interim) van QBE International.

Rob is Chartered Accountant en Fellow van het Institute of Chartered Accountants in England and Wales (FAC) en lid van de Chartered Professional Accountants of Bermuda (CPA). Voorafgaand aan QBE was Rob 12 jaar werkzaam in de zakelijke dienstverlening.

Ceridwen Stokoe

Ceri heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende technologische functies. Ze trad in 2016 in dienst bij QBE als hoofd van Application Services, voordat ze in 2019 directeur van Strategy and Transformation werd en vervolgens Chief Information Officer in januari 2020. In december 2022 trad zij toe tot de Executive Management Board met verantwoordelijkheid voor IT Strategy en Change Transformation, evenals Business Transformation Consulting, Transformation Governance en Data & MI. Ceri is een voorvechter van initiatieven voor vrouwen in de technologie, wil een rolmodel zijn voor flexibel werken en promoot gevarieerde rollen binnen de technologische industrie, ook voor degenen die een minder traditioneel carrièrepad volgen.

Nigel Terry

Nigel was voorheen Finance Director bij QBE European Operations. Voordat hij naar QBE kwam, was hij CFO van de Britse activiteiten van Aspen Insurance UK Limited en Aspen Managing Agency Limited (de agent voor Syndicate 4711) en auditpartner bij PwC, waar hij zorg droeg voor hoogkwalitatieve controle over financiële rapportage, naleving en regelgevingskwesties.

Laten we iets teruggeven

Onze werknemers willen actief bijdragen aan de gemeenschappen waarin ze leven en werken. Daarom nemen ze deel aan allerlei inzamelacties en initiatieven om mensen en gemeenschappen te helpen te floreren en hun doelen te bereiken.

aboutus-giving-01.jpg
aboutus-giving-02.jpg
aboutus-giving-03.jpg
aboutus-giving-04.jpg
aboutus-giving-05.jpg
aboutus-giving-06.jpg
About_Community_3m.jpg
Thumb_foundation.jpg