We streven ernaar een veilige, respectvolle en inclusieve omgeving te creëren waar mensen zich veilig voelen om bepaalde problemen te melden. We zetten ons in om klokkenluiders te beschermen, ook tegen een nadelige behandeling.
We moedigen het melden van vermoedelijke of daadwerkelijke overtredingen aan, waarvan de klokkenluider redelijkerwijs denkt dat ze hebben plaatsgevonden, aan de gang zijn of waarschijnlijk zullen plaatsvinden - we noemen dit Rapporteerbaar Gedrag. Bijvoorbeeld wetsovertredingen, oneerlijk of corrupt gedrag, fraude en misbruik van informatie.
Het klokkenluidersbeleid van de Groep ('Beleid') zet de principes uiteen voor onze benadering van het omgaan met meldingen van rapporteerbaar gedrag, legt uit welke kanalen er zijn voor meldingen en biedt bescherming aan degenen die een melding afgeven. De bijlagen geven waar nodig lokale informatie, waaronder eventuele kwalificatiecriteria of vereisten.
Een van de kanalen voor het melden van problemen is de Ethics Hotline. Deze dienst maakt vertrouwelijke communicatie mogelijk tussen een klokkenluider en QBE-medewerker die de melding behandelt, ook als deze anoniem is gedaan.
Klokkenluiders die verbonden zijn aan een Australische QBE-entiteit, zoals werknemers, functionarissen en leveranciers van een van QBE's Australische entiteiten, dienen ook Bijlage B van het Beleid, 'Klokkenluiderswetten - Australische entiteiten', te raadplegen voor informatie over criteria en bescherming onder Australische klokkenluiderswetten.
Het concept van wat klokkenluiden is, is in Europa op verschillende manieren gedefinieerd en klokkenluiders in Europa moeten de EO Bijlage Klokkenluiden raadplegen voor landgebonden advies.